Fietsend aan het werk..

 In Gezondheid, Leefstijl

Fietsend aan het werk..

Vanaf vandaag hebben wij bij Vitaalpunt een deskbike oftewel een fiets die ontwikkelt is voor achter je bureau. Je zou denken dat je als fysiotherapeut toch wel aan genoeg beweging komt maar dat valt best tegen. Als fysiotherapeut bij Vitaalpunt heb je een coachende/ begeleidende rol waardoor ook ik steeds meer geneigd ben te gaan zitten tegenover een patiënt. Best wel tegenstrijdig als ik bedenk dat een van de redenen om dit beroep te kiezen was om te voorkomen dat ik de hele dag achter een bureau zou zitten.

Tijdens het schrijven van dit stukje word ik er door een collega op gewezen dat ik dit wel op de fiets moet doen, ik ben namelijk automatisch achter de computer op een stoel gaan zitten…

Er zijn steeds meer bewijzen dat zitten het nieuwe roken is. Oftewel ons lichaam is niet gebouwd om de hele dag te zitten, de anatomische houding is staand. Het is ongezond om weinig te bewegen voor je lijf en je hersenen. Zo was ik vorige week aanwezig bij de benefietavond voor KiKa (een team van Vitaalpunt doet mee aan de New York marathon en lopen voor KiKa) waar wij allemaal met ons neus op de feiten zijn gedrukt. Wij zijn met zijn allen steeds minder gaan bewegen en eten minder gezond. Eigenlijk bewegen we gewoon te weinig en eten we rotzooi maar dit klinkt iets minder ernstig.

Nou vind ik niet dat ik heel ongezond leef maar er zijn kleine dingen die beter kunnen om nog gezonder te leven en te proberen zo fit mogelijk ouder te worden.  En dit lijkt mij een goed begin!

Recente Blog berichten
Comments
  • Richard
    Beantwoorden

    Het ziet er heel comfortabel uit, het is zeker vechten op een plek?

Schrijf een reactie