Sinds het boek Runningtherapie van Bram Bakker en Simon van Woerkom heeft deze vorm van therapie een enorme vlucht genomen. De runningtherapeuten van Vitaalpunt zijn door Bram Bakker opgeleid.

Wat is running therapie?
Running therapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop. De focus ligt hierbij niet op snel hardlopen of opbouwen naar een bepaalde afstand, maar op rustig en met aandacht lopen, kortom, op het proces. Dit betekent dat het  hardlopen ook uitgevoerd kan worden op een snel wandeltempo of net iets harder.

Voor wie?
Running therapie is geschikt voor iedereen die kan wandelen. Het kan ingezet worden bij een breed scala aan psychische klachten. De voornaamste klachten waarop running therapie een positieve invloed heeft, zijn stress, burn-out, depressieve en angstklachten.

Inhoud programma:

  • Sportrustenpakket,
  • Rustmeting,
  • Inspanningstest,
  • 1 individuele training,
  • 14 trainingen in groep

Toelichting: Voorafgaand aan het lopen in de groep ontvang je het sportrustenpakket, doe je de rustmeting en een inspanningstest. Na de meting loop je één keer individueel met de looptrainer, waarna je verder gaat in de groep.

Locatie
Vitaalpunt, Entrada 706, Amsterdam

Prijs:
535 euro per persoon exclusief BTW

Aanmelden
Via het contactformulier of telefonisch 088-8720700.

** Indien gewenst kan de Running therapie ook individueel plaatsvinden. Naast het sportrustenpakket, de rustmeting en een inspanningstest krijg je individuele loopbegeleiding. Het cursuspakket kost 205 euro exclusief BTW. De kosten per loopsessie bedragen 100 euro exclusief BTW.

Startdata Running Therapie

  • Elke dinsdagavond van 18.00 tot 19.00 uur