Psychologische zorg binnen de Basis GGZ

Uw zorg is bij Vitaalpunt in goede handen. Hieronder zetten we alle informatie over kosten en vergoedingen voor u op een rij. Onderaan de pagina vind u een digitale folder die u kunt downloaden.

Verwijzing

Om voor vergoeding in aanmerking te komen, heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of bedrijfsarts. Deze moet voor aanvang van de eerste afspraak in ons bezit zijn. Uw huisarts of bedrijfsarts bepaalt in welke categorie uw klachten vallen en hij/zij dient dit op de verwijzing aan te geven. De categorieën die Vitaalpunt in de Basis GGZ behandelt, zijn: kort, middel en intensief. Op basis van deze indeling wordt bepaald hoe uw behandelprogramma eruit zal zien.

Hoogte van de vergoeding

Wanneer uw klachten passen binnen de verzekerde zorg van de Basis GGZ, dan krijgt u de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar afhankelijk van de soort verzekering die u heeft afgesloten. De hoogte van de vergoeding kan dus per zorgverzekeraar verschillen. Met een restitutiepolis krijgt u in principe het volledige bedrag van de behandeling vergoed. Indien u een naturapolis heeft, adviseren wij u om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om de exacte vergoeding na te vragen. Er is geen wettelijke eigen bijdrage.

Aan het einde van uw behandeling in de Basis GGZ krijgt u van ons een factuur thuis gestuurd. Deze zal, afhankelijk van de duur van uw behandeling, liggen tussen de €192,92 en de €1262,82. Dit bedrag dient u aan ons over te maken. De factuur kunt u vervolgens zelf indienen bij uw zorgverzekeraar.

Daarnaast moet u rekening houden met het eigen risico dat u jaarlijks aan uw zorgverzekeraar betaalt. Het verplichte eigen risico in 2017 bedraagt €385,-. Het kan zijn dat u een extra eigen risico met uw zorgverzekeraar hebt afgesproken.

Op www.nza.nl vindt u alle informatie over de vastgestelde tarieven van een behandeling in de Basis GGZ.

Onverzekerde zorg

Sommige behandelingen in de Basis GGZ vallen niet onder de vergoeding van de basisverzekering. Deze klachten vind je hier.

Tijdens de intake zal uw behandelaar u laten weten of uw klachten vallen onder de verzekerde zorg. Indien dit niet het geval is en u besluit om geen behandeling bij Vitaalpunt te volgen, zal Vitaalpunt uitsluitend het tarief voor het eerste onderzoek in rekening brengen. De kosten hiervoor bedragen €186,71. U kunt deze kosten declareren bij uw zorgverzekering als onvolledig behandeltraject.

Indien u besluit om uw behandeling zelf te betalen, en niet te declareren bij uw zorgverzekeraar, zijn de kosten €100,- per consult van 45 minuten.

Afzeggen van een afspraak

Mocht u een keer een afspraak niet kunnen nakomen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van tevoren laten weten? Belt u dan 088-8720700 of mail naar info@vitaalpunt.nl. Wanneer afspraken niet tijdig worden afgezegd, wordt een bedrag van € 45 in rekening gebracht. Deze kosten zijn geheel voor eigen rekening en kunnen niet bij de zorgverzekeraar worden gedeclareerd.

Vragen?
Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met het secretariaat via telefoonnummer 088-8720700 of via e-mail: info@vitaalpunt.nl. Wij staan u graag te woord!

Digitale folder