BEHANDELCENTRUM VOOR GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

Vitaalpunt is een behandelcentrum voor geestelijke gezondheidszorg met vestigingen in Amsterdam. De behandelingen van Vitaalpunt vallen onder de Specialistische GGZ of de Basis GGZ. Wij geloven in multidisciplinaire zorg en brengen letterlijk en figuurlijk beweging in de behandeling van uw klachten. We maken gebruik van een persoonlijke benadering samen met uw inzet. Hier vindt u een overzicht van de klachten waarvoor u bij ons terecht kan. Onze wachttijden zijn kort.

Uw Behandeling

Een behandeling bij Vitaalpunt wordt afgestemd op uw unieke situatie, hulpvraag en klachten. De intensiteit en duur van de behandeling kunnen variëren. Als u veel klachten en problemen heeft en er een complexe samenhang tussen die klachten en problemen is, wordt u behandeld in de specialistische GGZ. Is dat niet het geval, dan wordt u waarschijnlijk minder intensief behandeld in de Basis GGZ. In alle situaties bekijken we samen met u welke professionals deel gaan uitmaken van uw behandelteam. Dat team bestaat altijd uit een regiebehandelaar en kan ondersteund worden door een multidisciplinair team, bijvoorbeeld: een fysiotherapeut, een (GZ- of basis) psycholoog, een arts, een psychiater, een voedingsdeskundige, etc.

Op basis van een intake en vragenlijsten wordt in samenspraak met u vastgesteld welke aanpak het beste past. Elk programma is dan ook een afweging tussen noodzaak, wensen en mogelijkheden en de meest effectieve behandeling zoals u deze op basis van wetenschappelijk onderzoek zou verwachten.

Elke klacht heeft een lichamelijke en psychische kant. Daarom behandelen we lichaam én geest altijd samen. Een behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR, Mindfulness based cognitieve therapie (MBCT) running therapie, farmacotherapie (medicatie) of andere bewezen effectieve therapieën. Voor alle behandelingen, klik hier.

Heldere doelen

Het doel van de behandeling is te komen tot een meetbare, zichtbare en tastbare verandering. Dit zal bestaan uit het verminderen van klachten, maar kan ook bestaan uit het oppakken van activiteiten, het hervatten van werk of het verhogen van de kwaliteit van leven. De behandeling is gericht op het vergroten van uw ‘zelfredzaamheid’. Hiermee wordt bedoeld dat u zoveel mogelijk handvatten krijgt toegereikt om de klachten te verminderen en ook in toekomstige situaties herhaling en terugval te voorkomen. Het streven is in de meeste gevallen naar een langdurige ‘gedragsverandering’.

Vergoedingen

Vitaalpunt heeft met zorgverzekeraars afspraken gemaakt over de hoogte van vergoeding en de manier van declareren van de behandeling bij Vitaalpunt. Wij willen u hierover zo goed mogelijk informeren. We hebben de informatie in twee delen beschikbaar gesteld, namelijk voor de Basis GGZ en voor de specialistische GGZ. Ook vindt u hieronder twee digitale folders. Heeft u hierover niettemin aanvullende vragen dan kunt u hiermee terecht bij uw casemanager of het secretariaat van Vitaalpunt.

Digitale Folders

2019:
Informatiefolder BGGZ 2019
Informatiefolder SGGZ 2019

2020:
Informatiefolder BGGZ 2020
Informatiefolder SGGZ 2020

Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak maken voor een intakegesprek. Dat is eenvoudig en veilig. U kunt zich hier vrijblijvend aanmelden. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen via 088-8720700 (maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur) of mailen naar: info@vitaalpunt.nl.