Wachttijden

Wachttijden per 29 september 2020 in weken

AMSTERDAM SGGZ

wachttijden_10-10-30

AMSTERDAM BGGZ

wachttijden_10-20-10

U kunt zich bij ons blijven aanmelden. Alle intakes en behandelafspraken kunnen doorgang vinden via telefonisch contact en/of beeldbellen.

We kunnen in 2020 niet van alle zorgverzekeraars meer nieuwe patiënten aannemen. Bel ons gerust om te informeren of je je kunt aanmelden.

 

Als u eenmaal de stap heeft gezet om hulp te zoeken, dan wilt u ook weten hoe snel u geholpen kunt worden. Onze huidige wachttijden zie je hierboven.

Wanneer deze wachttijden voor jou te lang zijn, kun je altijd contact opnemen met ons, of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf jouw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraar gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Screening wachttijd

Het aantal dagen tussen aanmelding en het eerste contact tussen de patiënt en psycholoog, waarin de klacht(en) telefonisch worden uitgevraagd en we aandacht hebben voor waar u mee zit.

Intake wachttijd

Het aantal weken tussen de telefonische intake en het officiële intakegesprek waarin de patiënt face-to-face bij de zorgaanbieder terecht kan met zijn/haar probleem.

Behandeling wachttijd

Het aantal weken tussen de intake en de start van de behandeling. De behandelingswachttijd is de retrospectieve wachttijd van de laatste twee maanden voor alle ambulante behandelingen bij de vestigingslocatie(s) van de zorgaanbieder.

De wachttijden zijn niet afhankelijk van uw afgesloten verzekering.