Wachttijden

Wachttijden per 1 december 2021 in weken

(Op dit moment is onze wachttijd voor EMDR behandelingen langer dan onderstaand, namelijk 10 weken tot intake en 4-8 weken tot behandeling)

AMSTERDAM SGGZ

Screening: 2 weken
Intake: 8 weken
Behandeling: 4 weken

AMSTERDAM BGGZ

Screening: 2 weken
Intake: 6 weken
Behandeling: 1 week

Wanneer deze wachttijden voor jou te lang zijn, kun je altijd contact opnemen met ons, of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf jouw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraar gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Screening wachttijd

Het aantal dagen tussen aanmelding en het eerste contact tussen de patiënt en psycholoog, waarin de klacht(en) telefonisch worden uitgevraagd en we aandacht hebben voor waar u mee zit.

Intake wachttijd

Het aantal weken tussen de screening en het officiële intakegesprek waarin de patiënt face-to-face of via beeldbellen bij de zorgaanbieder terecht kan met zijn/haar probleem.

Behandeling wachttijd

Het aantal weken tussen de intake en de start van de behandeling. De behandelingswachttijd is de retrospectieve wachttijd van de laatste twee maanden voor alle ambulante behandelingen bij de vestigingslocatie(s) van de zorgaanbieder.

De wachttijden zijn niet afhankelijk van uw afgesloten verzekering.