Naam:    Wouter de Boer
Functie:  GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut

1. Wat doe je bij Vitaalpunt? Wat zijn je werkzaamheden?

Sinds juni 2019 werk ik als GZ-psycholoog bij Vitaalpunt. Ik maak onderdeel uit van het behandelteam. De behandeling die ik bied bestaat in de meeste gevallen uit cognitieve gedragstherapie. Hierbij staat het verband tussen denken en doen op het voelen centraal. Veel mensen die ik zie, hebben last van somberheid en angsten. Ze hebben een druk bestaan, vragen soms (te) veel van zichzelf en zijn gewend de lat hoog leggen. 

2. Waarmee verdiende je je eerste geld?

Mijn eerste geld verdiende ik met het bezorgen van medicijnen bij de apotheek. Een leuke manier om een zakcentje bij te verdienen. Ik was toen een jaar of 15. Op de fiets de huizen langs in Amsterdam-Zuidoost. Ik leerde daardoor de buurt goed kennen, en kreeg veel dankbare reacties van mensen die de medicijnen niet zelf konden halen.

3. Wat maakt jouw manier van werken bijzonder?

Ik werk resultaatgericht en hecht waarde aan feedback. Ik werk graag op informele, maar wel professionele wijze samen. Het gaat daarbij om overeenstemming vinden over aan welke doelen gewerkt wordt en welke werkwijze daarbij het beste past. Ik geloof dat mensen vaak zelf goed weten wat hen wel of niet kan helpen en dat dit belangrijk is om te gebruiken in de behandeling. In contact ben ik laagdrempelig en praktisch ingesteld. Verder heb ik een achtergrond in de neuropsychologie en daarmee een interesse in hoe hersenen werken.

4. Hoe kom je echt tot rust?

Naar de sauna gaan na een partijtje squash brengt me tot rust. Vooral in de winter is dat fijn in de avond; dat slaapt ook goed. In de zomer is het te warm voor squash. Dan kan ik een vergelijkbaar sauna gevoel krijgen van heerlijk varen over de Amstel.

Ik nomineer voor de volgende ‘Vier vragen aan….’ :

Mercedes Abad. Mercedes is onze meest ervaren collega. Ik ben vooral benieuwd naar hoe zij haar werkende leven begon.

Ontdek hier wie er nog meer werkzaam zijn bij Vitaalpunt?  Naar alle specialisten.

Heeft u vragen over wat Vitaalpunt voor u kan betekenen?