Naam:     Sheldon
Functie: Psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog

1. Wat doe je bij Vitaalpunt? Wat zijn je werkzaamheden?

Mijn werkzaamheden bij Vitaalpunt bestaan uit: het doen van telefonische screeningsgesprekken, intakes en behandelingen. Verder geef ik leefstijltraining en running therapie. Ook doe ik nu de GZ-opleiding bij Vitaalpunt.

2. Waarmee verdiende je je eerste geld?

Zo, dat is al weer een tijdje geleden. Ik weet dat ik rond mijn 13e een folderwijk had via ‘De Schakel’. Leuk om voor het eerst in mijn leven geld te verdienen! Wel was het een hoop vouwwerk met zwarte vingers van de inkt en ook was het lopen door weer en wind. Gelukkig kon ik dit bijbaantje op mijn 15e inruilen voor een baantje als vakkenvuller bij Dirk van den Broek. Later nog heb ik nog gewerkt in de horeca, in een sportschool en heb ik bijles in wiskunde en statistiek gegeven.

3. Wat maakt jouw manier van werken bijzonder?

Ik ben sinds meerdere jaren bezig met sport en voeding. In mijn eigen leven heb ik ervaren wat een gezonde leefstijl kan brengen, maar ook wat ik misloop als mijn leefstijl niet op orde is. Dat goed voor je lichaam zorgen voorwaarde is voor psychisch welbevinden, is dan ook een boodschap waar ik 100% achter sta. Bijzonder aan mijn werk hier is dat ik deze boodschap heel concreet kan doorgeven aan onze patiënten. Ik geef bij Vitaalpunt bijvoorbeeld leefstijltraining. Samen met patiënten sta ik stil bij onderwerpen als: stress, belasting/belastbaarheid, ontspanning, multi-mediagebruik, voeding en slaap, om op die manier de voorwaarde te scheppen voor psychisch herstel. Verder probeer ik met patiënten een gelijkwaardige en veilige samenwerkingsrelatie te creëren, waarin ik kennis heb van psychische klachten en de patiënt expert is van zichzelf en weet welke doelen voor hem/haar relevant zijn.

4. Hoe kom je echt tot rust?

Ik merk dat ik fysiek echt kan ontspannen door eerst te bewegen. Ik heb kort geleden een racefiets gekocht. Ben er heel blij mee! Nu kan ik naast krachttraining of hardlopen, extra variatie aanbrengen in mijn bewegingspatroon door af en toe de fiets te pakken. Verder kom ik tot rust door er op uit te gaan, een filmpje te kijken, vrienden/familie op te zoeken of lekker niks te doen. 

Ik nomineer voor de volgende ‘Vier vragen aan….’ :

Benjamin! Hij kwam een week na mijn eerste Vitaalpunt-werkdag bij ons werken😊

Ontdek hier wie er nog meer werkzaam zijn bij Vitaalpunt?  Naar alle specialisten.

Heeft u vragen over wat Vitaalpunt voor u kan betekenen?