Naam:     Lotte Harends
Functie: GZ-psycholoog

1. Wat doe je bij Vitaalpunt? Wat zijn je werkzaamheden?

Ik werk sinds januari 2017 als GZ-psycholoog bij Vitaalpunt. Ik ben als regiebehandelaar betrokken bij behandelingen die collega’s uitvoeren. Daarnaast behandel ik zelf ook mensen in de basis en specialistische GGZ.

Ik behandel verschillende problematiek zowel individueel als in groepen. Daarbij gebruik ik meerdere technieken zoals CGT, EMDR en AFT. Ook geef ik werkbegeleiding aan collega psychologen en doe ik diagnostiek bij cliënten. Ik hecht veel waarde aan het samen werken aan herstel van onze cliënten. Ik vind het waardevol om te leren van collega’s en een uitdaging om samen te zorgen voor een goede kwaliteit van zorg. Daarnaast denk ik dat ik positieve invloed heb op de sfeer in het team. En natuurlijk werk ik bij Vitaalpunt ook aan mezelf en mijn eigen ontwikkeling door altijd te willen blijven leren en verbeteren.

2. Waarmee verdiende je je eerste geld?

Mijn eerste geld verdiende ik toen ik 15 jaar was. Toen stond ik elke zaterdag in een schoenenwinkel in de stad Groningen. Ik heb eigenlijk altijd wel een klein bijbaantje gehad in mijn tienerjaren, want ik heb ook nog in een kledingwinkel gestaan, gebabysit en bij een pizzeria in de bediening gewerkt.

3. Wat maakt jouw manier van werken bijzonder?

Ik weet niet of ik het bijzonder zou noemen, maar ik blijf tijdens de behandeling dicht bij mezelf. Ik ga altijd met energie contact aan waarbij ik humor belangrijk vind. Ik vind het belangrijk dat er een gelijkwaardige verhouding is tussen de cliënt en mij. Hierdoor voelt de cliënt zich snel op zijn of haar gemak waardoor het makkelijker wordt zich open te stellen en aan de slag te gaan met dat wat moeilijk of pijnlijk is. 

4. Hoe kom je echt tot rust?

Ontspannen is een heel belangrijk onderdeel van mijn week en zorgt dat ik mijn werk met energie kan blijven doen. In mijn drukke leven is dit wel vaak het makkelijkst om over te slaan of uit te stellen en daarom probeer ik het bewust in te plannen. Juist als ik druk ben of druk voel, helpt ontspannen me.

Ik vind ontspanning in veel verschillende dingen, zowel mentaal, fysiek als sociaal. Ik denk dat een goede balans hierin heel belangrijk is. Daarom zorg ik dat ik in ieder geval een keer in de week een rondje ga fietsen op m’n racefiets of m’n hardloopschoenen aantrek voor een lekker rondje door de bossen. Ook kom ik ook tot rust wanneer ik even echt aandacht heb voor mijn twee kinderen. Dus niet tussen je werk, eten en soms je telefoon door, maar echt totale focus. Samen naar buiten, samen tekenen of gewoon even lekker een boekje. Daarnaast kan ik ook niet zonder wekelijks een drankje, hapje, even lekker dansen of gewoon een theetje samen met vriendinnen. Dit alles zorgt ervoor dat ik alles wat ik doe, kan blijven doen.

Ik nomineer voor de volgende ‘Vier vragen aan….’ :

Rosa Bodewes! Waarom? Omdat zij een belangrijke spil in onze organisatie is. Zonder haar zou de boel een stuk minder georganiseerd zijn.

Ontdek hier wie er nog meer werkzaam zijn bij Vitaalpunt?  Naar alle specialisten.

Heeft u vragen over wat Vitaalpunt voor u kan betekenen?