Naam:     Linde Janssen
Functie:  Psycholoog io tot GZ-Psycholoog

1. Wat doe je bij Vitaalpunt? Wat zijn je werkzaamheden?
Sinds 2014 werk ik als psycholoog bij Vitaalpunt. Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het voeren van intakegesprekken, het uitvoeren van diagnostiek en het geven van zowel individuele- als groepsbehandelingen middels cognitieve gedragstherapie. Daarnaast zijn er veel overleggen gepland met collega’s om een multidisciplinaire behandeling goed te kunnen laten verlopen. Deze samenwerking geeft mij veel werkplezier.

Ik vind het leuk om te leren en om mijzelf te blijven ontwikkelen. Binnen Vitaalpunt is hier veel ruimte voor. In maart ben ik gestart met de opleiding tot GZ-psycholoog. Dit is een opleiding van twee jaar waarin aandacht wordt besteed aan verdieping in diagnostiek en behandelmethoden. Hiervoor volg ik een dag in de week les en krijg ik goede begeleiding en ondersteuning vanuit Vitaalpunt.

2. Waarmee verdiende je je eerste geld?
Mijn eerste geld verdiende ik als kind met ‘heitje voor karweitje’ bij de buren. Samen met mijn broer en zus brachten wij plastic flessen weg en mochten wij onkruid wieden in de tuin. Aan het einde van de dag kochten wij dan stiekem een grote zak snoep. Mijn eerste echte baantje was in de horeca in een strandtent. Helaas bleken de reiskosten even hoog als mijn salaris waardoor ik dit niet lang heb volgehouden.

3. Wat maakt jouw manier van werken bijzonder?
Vanwege mijn interesse in het lichaam heb ik na mijn studie psychologie, de opleiding fysiotherapie gevolgd. Door beide vakgebieden heb ik in mijn behandeling oog voor de wisselwerking tussen lichaam en geest. Hierbij werk ik graag met oefeningen vanuit de mindfulness. Dit maakt dat ik mijn werk zo inspirerend vind.

Daarnaast vind ik het contact in de behandeling erg belangrijk en ervaar ik het leren vertrouwen, in jezelf en in je lijf, als een waardevol onderdeel van een behandeling.

4. Hoe kom je echt tot rust?
Echte rust krijg ik door te wandelen in de natuur; in het bos of op het strand.

Ook fiets ik graag op mijn racefiets de Amstel af. Heerlijk om snel de stad uit te kunnen fietsen en midden in de natuur te zijn. Beweging en de natuur helpen mij om mijn hoofd leeg te kunnen maken en te ontspannen. Als ik weinig tijd heb, helpt het mij ook om in de avond mijn telefoon uit te zetten.

Ik nomineer voor de volgende ‘Vier vragen aan….’ :
Judith Dusseldorp omdat zij een hele enthousiaste en open collega is. Zij denkt graag met je mee en brengt een open en gezellige sfeer in het team.

 

Ontdek hier wie er nog meer werkzaam zijn bij Vitaalpunt?  Naar alle specialisten.

Heeft u vragen over wat Vitaalpunt voor u kan betekenen?