Naam:     Laurens

Functie: Psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog

1. Wat doe je bij Vitaalpunt? Wat zijn je werkzaamheden?

Als behandelaar begeleid ik individueel patiënten. Omdat ik naast GZ-psycholoog in opleiding ook mindfulnesstrainer ben, verzorg ik de mindfulnessgroep bij Vitaalpunt. We bieden naast een mindfulness groep in de behandeling ook een particuliere training aan. Bekijk de training hier.

2. Waarmee verdiende je je eerste geld?

Mijn vorige geld verdiende ik als tennisleraar. Gezien we sporten en bewegen zo hoog in het vaandel hebben staan bij Vitaalpunt, past deze werkplek erg goed bij mij. Ik geloof erg in de kracht van bewegen. Ook denk ik dat sporten helpt om mensen dichter bij elkaar te brengen, wat ook enorm belangrijk is bij psychische klachten. 

3. Wat maakt jouw manier van werken bijzonder?

Ik ben misschien soms wat ongestructureerd, maar ik probeer wel altijd contact te houden met degene met wie ik werk. Ik heb aandacht voor anderen en zie altijd wel iets bijzonders in iemand. Mindfulness integreren in de therapie helpt hier ook mee. Door soms even stil te staan of te zitten met elkaar, kan het contact zich verdiepen. 

4. Hoe kom je echt tot rust?

Door me eerst in te spannen en daarna te ontspannen! Ik vind het heerlijk om me eerst even uit te leven op bijvoorbeeld de tennisbaan en daarna op de bank neer te ploffen met een goede serie.

Ik nomineer voor de volgende ‘Vier vragen aan….’ :
Sheldon!

Ontdek hier wie er nog meer werkzaam zijn bij Vitaalpunt?  Naar alle specialisten.