Naam:     Judith Dusseldorp
Functie:   Psycholoog

1. Wat doe je bij Vitaalpunt? Wat zijn je werkzaamheden?

Sinds mei 2018 werk ik als psycholoog bij Vitaalpunt. Daarvoor heb ik bij  verschillende instellingen gewerkt, met zowel volwassenen als kinderen, en onder meer ervaring opgedaan in diagnostiek en psychologische behandeling van angststoornissen, trauma en lichamelijke klachten. Bij Vitaalpunt doe ik intakes en indicatiestelling, diagnostiek en behandel ik volgens cognitief gedragstherapeutisch kader. Ook zet ik EMDR en onderdelen van Mindfulness in als dit nodig is.

Dit doe ik samen met een team van fijne collega’s (psychologen, vaktherapeuten, psychiaters en office medewerkers), waardoor de behandeling een multidisciplinair karakter krijgt en afgestemd wordt op wat de patiënt mentaal èn fysiek nodig heeft. 

2. Waarmee verdiende je je eerste geld?

Mijn eerste geld verdiende ik met muziek maken op de (toen nog) Koninginnemarkt. Toen ik wat ouder was, verdiende ik geld door op te passen. Van poepluiers verschonen tot helpen bij schoolwerkjes. Daarna ben ik gaan werken bij een grote supermarktketen en vervolgens als voedingsassistente in een verpleegtehuis.  

3. Wat maakt jouw manier van werken bijzonder?

Al van jongs af aan beteken ik graag iets voor mensen en ben ik nieuwsgierig naar wat hen beweegt. Dit komt terug in mijn werkwijze: ik vind het belangrijk om te kijken naar jouw persoonlijke verhaal, de persoon achter de klacht. Met vertrouwen, veiligheid en gepaste humor als basis onderzoek ik samen met jou waar je in vastloopt, wat wel en niet voor jou werkt en hoe je zelf weer de regie over jouw leven kan krijgen.

Zodat jij begrijpt hoe de puzzelstukjes van jouw leven in elkaar passen en je vanuit daar weer met vertrouwen verder kan. Hiervoor pas ik interventies toe die bewezen effectief zijn, wissel ik praten af met daadwerkelijk doén en is de multidisciplinaire aanpak van Vitaalpunt in mijn ogen essentieel. 

4. Hoe kom je echt tot rust?

Ik houd van dansen en muziek, in de natuur zijn, tekenen en schilderen. Dat ervaar ik echt als rustgevend en het helpt mij mijn hoofd “leeg” te maken. Daarnaast breng ik mijn vrije tijd graag door met mijn vriend, vrienden en familie, kan ik genieten van een avondje uit, een goed boek, of een bord goed eten.

Ik nomineer voor de volgende ‘Vier vragen aan….’ :


Wouter! En waarom? Wouter is sinds enkele maanden bij Vitaalpunt komen werken. Hij is GZ-psycholoog en een gezellige en vernieuwende collega binnen het team.

Ontdek hier wie er nog meer werkzaam zijn bij Vitaalpunt?  Naar alle specialisten.

Heb je vragen over wat Vitaalpunt voor jou kan betekenen?