Naam:     Esther Verweijen
Functie:  Psycholoog i.o. GZ-psycholoog

1. Wat doe je bij Vitaalpunt? Wat zijn je werkzaamheden?
Ik houd me onder meer bezig met intakes/indicatiestelling, behandeling (o.a. cognitieve gedragstherapie, ACT) en diagnostisch onderzoek. Hierbij werk ik samen met psychologen, psychomotore therapeuten en psychiaters.

Daarnaast ben ik aandachtsfunctionaris op het gebied van kind en gezin. Als je klachten hebt, dan kan dat een (grote) wissel trekken op je relatie of gezin. Bij vragen of problemen kan ik samen met jou en/of de behandelaar onderzoeken welke ondersteuning nodig is.

2. Waarmee verdiende je je eerste geld?
Op 12-jarige leeftijd had ik een folderwijk en was ik babysitter. Ik weet nog het magische moment dat ik mijn eerste zelfverdiende guldens op mijn bankrekening zag verschijnen.

3. Wat maakt jouw manier van werken bijzonder?
Ik ben nieuwsgierig, werk transparant, met als basis vertrouwen en humor in het contact. Voor mij is het belangrijk dat we samen de behandeling vormgeven, klachten kunnen begrijpen en daarop grip kunnen krijgen. En ook dat je na de behandeling uit de voeten kunt met de opgedane kennis en vaardigheden.

Behandelinhoudelijk ligt mijn hart en ervaring bij de wisselwerking tussen lichamelijke en mentale klachten en alles wat daarmee samenhangt. Daarin is de samenwerking met verschillende therapeuten, het multidisciplinair werken, ook zo ontzettend waardevol.

4. Hoe kom je echt tot rust?
Ik kom tot rust als ik buiten in de natuur ben, even uit het dagelijkse sneltreinvaart-ritme. Ik geniet van salsadansen, yoga in de buitenlucht en crossfit. Maar ook een goed boek en lekker eten (uitproberen van een nieuw recept) zijn aan mij besteed!

Ik nomineer voor de volgende ‘Vier vragen aan….’ :
Ik nomineer Anne Huijsman,  omdat zij sinds kort ons team in Amsterdam versterkt en zij vol enthousiasme en met nieuwe ideeën Vitaalpunt binnenkomt.

Ontdek hier wie er nog meer werkzaam zijn bij Vitaalpunt?  Naar alle specialisten.

Heeft u vragen over wat Vitaalpunt voor u kan betekenen?