Naam:  Benjamin Davidson

Functie: Psycholoog

1. Wat doe je bij Vitaalpunt? Wat zijn je werkzaamheden?

Bij Vitaalpunt werk ik als psycholoog. Binnen mijn functie heb ik verschillende rollen. Zo voer ik screenings en intakes uit en heb ik individuele trajecten met mijn ‘eigen’ patiënten. Ik help anderen met klachten zoals angsten, depressies, trauma’s en somatische klachten. Tevens geef ik slaapconsults, om te verkennen hoe slaapproblemen ontstaan en hoe dit getackeld kan worden. 

Naast individuele behandelingen sta ik ook voor groepen. In één van de groepen verken ik samen met patiënten verschillende thema’s met betrekking tot (hun) leefstijl. In een andere groep, de running therapie, help ik mensen met het herkennen van hun lichamelijke sensaties om zo meer te leren ontspannen, doseren of hun fysieke en mentale grenzen te verkennen. 

2. Waarmee verdiende je je eerste geld?

Ik weet niet meer wat als eerste kwam: een krantenwijk in de buurt van mijn opa & oma, of werken in een wokrestaurant. Beiden waren leuke baantjes, na de kranten nog even de snoeppot leegroven bij mijn opa & oma, of na het werk het Chinese buffet aflopen voor mijn avondeten. Dat kan mijn Bourgondische achtergrond wel verklaren.

3. Wat maakt jouw manier van werken bijzonder?

Wat ik van patiënten en anderen heb teruggekregen, is dat ik open ben en daardoor makkelijk contact maak. Ik ben in staat om iemand een vertrouwd gevoel te geven. Ik luister naar anderen en geef hen zetjes in de richting om nieuw gedrag uit te proberen. Op deze manier wil ik hen leren dat ze sterk, dapper en veerkrachtig zijn.

Vaak zijn dit eigenschappen die zij moeilijk herkennen.

4. Hoe kom je echt tot rust?

Ik ben een actieve ontspanner. Bij Vitaalpunt ben ik veel mentaal bezig. Ik luister, stel vragen, geef advies en doe dit met aandacht. Na mijn werkdagen heb ik behoefte aan beweging: uit mijn hoofd en in mijn lijf.

Eén van de grootste ontspanners is voor mij sportklimmen. Hiermee ben ik jaren geleden in aanraking gekomen en verliefd op geworden. Op doordeweekse dagen ben ik regelmatig te vinden in klimhallen. Weekendjes naar gebieden met mooie natuur en beklimbare rotsen plan ik graag in, wat ik combineer met een mooie wandeling of gewoon languit in een hangmat.

Daarnaast had ik al jaren de ambitie om te gaan hardlopen maar kreeg ik veel blessures. Toen ik startte bij Vitaalpunt heb ik door middel van de running therapie (en wat preventieve fysio) hier verandering in kunnen aanbrengen. De quarantaine-tijd bracht mij yoga, waarin ik mijn lijf actieve rust kan aanbieden.

Ik nomineer voor de volgende ‘Vier vragen aan….’ :

Tessa! Omdat ik haar behandelwijze bijzonder vind en goed vind aansluiten op de beleving van patiënten. 

Ontdek hier wie er nog meer werkzaam zijn bij Vitaalpunt?  Naar alle specialisten.

Heeft u vragen over wat Vitaalpunt voor u kan betekenen?