Naam:     Anne Huijsman
Functie:   GZ-psycholoog en Cognitief Gedragstherapeut

1. Wat doe je bij Vitaalpunt? Wat zijn je werkzaamheden?
Ik werk sinds juli 2018 met veel plezier als GZ-psycholoog bij Vitaalpunt en zie zowel patiënten in de Basis GGZ als in de Specialistische GGZ. Mijn werkzaamheden bestaan vooral uit het doen van intakes, diagnostiek en individuele cognitieve gedragstherapie of EMDR behandelingen. Deze afwisseling zorgt ervoor dat ik veel voldoening uit mijn werk haal. In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat mijn interesse en affiniteit vooral ligt bij het behandelen van angstklachten en trauma gerelateerde klachten. De combinatie van doelgerichtheid en structuur met daarnaast de creativiteit die nodig is om de behandeling goed vorm te geven, passen goed bij mij als behandelaar.

Naast de bovenstaande taken ben ik ook regiebehandelaar. In deze rol heb ik tijdens het intake- en/of behandelproces de regie. Bij de intakes voer ik vaak het eerste gesprek waarin ik een eerste indruk vorm van de klachten, diagnose en het behandelplan. Ook onderzoek ik of de behandelingen die bij Vitaalpunt geboden worden goed aansluiten bij de klachten en hulpvraag van de patiënt. Tijdens behandelingen zorg ik er samen met de patiënt en hun behandelaars voor dat de behandeling goed verloopt, denk mee over het behandelplan en stuur bij indien nodig.

2. Waarmee verdiende je je eerste geld?
Ik verdiende mijn eerste geld met tulpen koppen bij een bloembollenbedrijf. Later ben ik ook bollen gaan pellen, tulpen plukken, selecteren en bossen. Ondanks dat het lange en zware werkdagen waren, had ik veel plezier in mijn werk. Ik genoot vooral door de leuke collega’s waarmee ik de gehele dag kletste, mee zong of danste met de radio.

3. Wat maakt jouw manier van werken bijzonder?
Ik vind het als behandelaar belangrijk om een gelijkwaardige en transparante relatie te hebben met de patiënt, waarin samenwerking centraal staat. Het opbouwen van een goede therapeutische relatie en het samen uitzoeken hoe klachten zijn ontstaan en in stand gehouden worden, zijn voor mij essentiële eerste stappen in de behandeling. Vanuit daar kan er samen een behandelplan op maat gemaakt worden. Ik ben van nature een actieve, doelgerichte en nieuwsgierige behandelaar en ben hierin altijd op zoek naar een goede mix tussen persoonlijk contact, humor en actief aan de slag gaan. In mijn behandelingen zijn we dan ook niet alleen maar in gesprek, maar probeer ik dit ook te vertalen naar concrete veranderingen in het dagelijks leven.

4. Hoe kom je echt tot rust?
Ik kom tot rust door te wandelen, fietsen of kamperen in de natuur. Ik kan genieten van de stilte, schone lucht en schoonheid. Ik hou van reizen, o.a. verre reizen naar onbekende landen, actieve vakanties, stedentrips en kamperen. Ook geeft het mij energie om met mijn man of vrienden af te spreken om samen te eten, te ontspannen in het park, naar festivals te gaan of gewoon een avondje op de bank te hangen.

Ik nomineer voor de volgende ‘Vier vragen aan….’ :
Mijn collega Linde Janssen. Zij werkt al bijna 5 jaar bij Vitaalpunt en ze heeft een actieve rol in het team. Ze is betrokken en zorgt voor een prettige sfeer. Door haar toegankelijke en empathische uitstraling laat ze zowel collega’s als patiënten snel op hun gemak voelen.

Ontdek hier wie er nog meer werkzaam zijn bij Vitaalpunt?  Naar alle specialisten.

Heb je vragen over wat Vitaalpunt voor jou kan betekenen?