Met onderstaande bedrijven werken wij nauw samen. Sommigen in het kader van zinnige en zuinige zorg. Anderen voor scholing van onze specialisten. Tevens staan hier de instellingen die ons zorgaanbod in de keten completeren.

Medicore

Medicore is de dynamische en snel groeiende ontwikkelaar van het complete en gebruiksvriendelijke webbased MC EPD. Onze softwareoplossingen dragen bij aan een effectieve uitwisseling van data en procesverbeteringen in instellingen, klinieken en praktijken in de ziekenhuiszorg, geestelijke gezondheidszorg en care. Dagelijks werken meer dan 18.000 mensen in de zorg met onze software’.

Therapieland

Therapieland is een eHealth platform dat gesprekken tussen zorgverleners en cliënten ondersteunt met online behandelingen. Via Therapieland kunnen zorgverleners online behandelen, veilig communiceren met cliënten en hen gevalideerde informatie op maat bieden. Met Therapieland kunnen zorgverleners op een laagdrempelige, gebruiksvriendelijke manier eHealth inzetten. Therapieland is de online leer- en werkomgeving van Vitaalpunt.

Tenzinger

Tenzinger helpt zorginstellingen hun zorgprocessen te optimaliseren. Met innovatieve ICT-oplossingen, praktische ondersteunende diensten en de inzet van hoogwaardige data. Zo zorgen we voor een betere sturing, meer efficiency en meer kwaliteit. Daardoor kunnen zorgprofessionals zich focussen op waar het werkelijk om gaat: goede zorg verlenen.

ENRGY in Business Group

Enrgy in Business ondersteunt bedrijven bij het optimaliseren van het werkvermogen van de medewerkers en heeft hiervoor alle specialisten onder één dak. De Enrgy in Business Group bestaat uit een aantal bedrijven met hun eigen focus en expertise op het snijvlak van Arbeid & Gezondheid. Ieder bedrijf binnen de groep heeft haar eigen deskundigen om zo goed mogelijk in te spelen op een bepaald inzetbaarheidsvraagstuk.

NIP

Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) is met ruim 13.000 leden de grootste beroepsvereniging van psychologen in Nederland. De vereniging behartigt de belangen van haar leden en biedt hen een platform voor het uitwisselen van kennis. Daarnaast bevordert het NIP de psychologiebeoefening in het algemeen. De specialisten van Vitaalpunt zijn aangesloten bij het NIP.

RINO

Al dertig jaar biedt de RINO een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk. De RINO richt zich op hulpverleners die werkzaam zijn in GGZ-instellingen en in een eigen praktijk: gz-psychologen, eerstelijnspsychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, psychiaters, verpleegkundigen, vaktherapeuten en psychosociale hulpverleners. Specialisten van Vitaalpunt volgen scholing van het RINO enerzijds. Anderzijds levert Vitaalpunt docenten aan het RINO.

VGCT

De Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie is de onafhankelijke wetenschappelijke vereniging voor cognitief gedragstherapeuten en cognitief gedragstherapeutisch werkers in Nederland. De vereniging zet zich in voor een kwalitatief hoogwaardig en wetenschappelijk verantwoorde ontwikkeling én uitoefening van de cognitieve gedragstherapie. De VGCt doet dit door het handhaven en vergroten van de kwaliteit en door permanente scholing van haar leden.

NOLK

NOLK is een netwerk van instellingen en professionals op het gebied van onvoldoende verklaarde lichamelijk klachten (OLK). Het bundelt de krachten zodat de kwaliteit van behandeling, scholing en onderzoek verbetert. Vitaalpunt is aangesloten bij NOLK.

PSYTREC

PSYTREC, het Psychotrauma Expertise Centrum B.V, is een door het ministerie van VWS erkende gespecialiseerde GGZ-instelling. PSYTREC richt zich exclusief op de behandeling van Posttraumatische Stressstoornis, oftewel PTSS. PTSS ontstaat als gevolg van traumatische gebeurtenissen waarbij er levensgevaar of ernstige verwonding dreigde of sprake was van seksueel misbruik. PSYTREC is met name gespecialiseerd in complexe PTSS. Dat is PTSS waarbij meerdere trauma’s een rol spelen.

Windesheim

Windesheim werkt als kennisinstelling aan kwalitatief hoger onderwijs, onderzoek en ondernemen. Met ruim 20.500 studenten, duizenden cursisten en 2.000 medewerkers in de vestigingsplaatsen Zwolle en Almere is Windesheim een van de grotere hbo-instellingen in Nederland. Vitaalpunt biedt studenten die de master Psychomotorische Therapie volgen de mogelijkheid hun onderzoek bij Vitaalpunt uit te voeren.

Zorgdomein

ZorgDomein wil de processen en de communicatie in de zorg verbeteren, binnen en tussen zorginstellingen en zorgverleners. We willen de gezondheidszorg transparanter maken, zodat vraag en aanbod beter op elkaar aansluiten. Bovenal willen we de kwaliteit van de patiëntenzorg verhogen. Wij doen dat met intelligente webbased oplossingen die het verschil maken en een toonbeeld zijn van innovatie in de zorg.

Stichting Kwaliteit in Basis GGZ

Stichting Kwaliteit in Basis GGZ gelooft dat de GGZ-zorg in Nederland van goed naar beter kan. We zijn ervan overtuigd dat we nooit klaar zijn met het werken aan ‘de juiste zorg op het juiste moment’ voor mensen met psychische klachten. Vitaalpunt voldoet aan alle normen van het keurmerk 2017.