Met onderstaande bedrijven werken wij nauw samen. Sommigen in het kader van zinnige en zuinige zorg. Anderen voor scholing van onze specialisten. Tevens staan hier de instellingen die ons zorgaanbod in de keten completeren.

Medicore

Medicore is de dynamische en snel groeiende ontwikkelaar van het complete en gebruiksvriendelijke webbased MC EPD. Onze softwareoplossingen dragen bij aan een effectieve uitwisseling van data en procesverbeteringen in instellingen, klinieken en praktijken in de ziekenhuiszorg, geestelijke gezondheidszorg en care. Dagelijks werken meer dan 18.000 mensen in de zorg met onze software’.

Therapieland

Therapieland is een eHealth platform dat gesprekken tussen zorgverleners en cliënten ondersteunt met online behandelingen. Via Therapieland kunnen zorgverleners online behandelen, veilig communiceren met cliënten en hen gevalideerde informatie op maat bieden. Met Therapieland kunnen zorgverleners op een laagdrempelige, gebruiksvriendelijke manier eHealth inzetten. Therapieland is de online leer- en werkomgeving van Vitaalpunt.

The Health Cloud

The Health Cloud bestaat uit drie vooruitstrevende organisaties binnen de Nederlandse gezondheidszorg: Medicore, Cure4 en Vitaalpunt. Gezamenlijk streven we naar het verbeteren van de kwaliteit van zorg, het verlagen van de kosten in de zorg en het creëren van gezondheidswinst. Deze filosofie stelt ons in staat om op duurzame wijze toegevoegde waarde te leveren aan onze opdrachtgevers en klanten.

ENRGY in Business Group

Enrgy in Business ondersteunt bedrijven bij het optimaliseren van het werkvermogen van de medewerkers en heeft hiervoor alle specialisten onder één dak. De Enrgy in Business Group bestaat uit een aantal bedrijven met hun eigen focus en expertise op het snijvlak van Arbeid & Gezondheid. Ieder bedrijf binnen de groep heeft haar eigen deskundigen om zo goed mogelijk in te spelen op een bepaald inzetbaarheidsvraagstuk.

NIP

Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) is met ruim 13.000 leden de grootste beroepsvereniging van psychologen in Nederland. De vereniging behartigt de belangen van haar leden en biedt hen een platform voor het uitwisselen van kennis. Daarnaast bevordert het NIP de psychologiebeoefening in het algemeen. De specialisten van Vitaalpunt zijn aangesloten bij het NIP.

RINO

Al dertig jaar biedt de RINO een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk. De RINO richt zich op hulpverleners die werkzaam zijn in GGZ-instellingen en in een eigen praktijk: gz-psychologen, eerstelijnspsychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, psychiaters, verpleegkundigen, vaktherapeuten en psychosociale hulpverleners. Specialisten van Vitaalpunt volgen scholing van het RINO enerzijds. Anderzijds levert Vitaalpunt docenten aan het RINO.

VGCT

De Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie is de onafhankelijke wetenschappelijke vereniging voor cognitief gedragstherapeuten en cognitief gedragstherapeutisch werkers in Nederland. De vereniging zet zich in voor een kwalitatief hoogwaardig en wetenschappelijk verantwoorde ontwikkeling én uitoefening van de cognitieve gedragstherapie. De VGCt doet dit door het handhaven en vergroten van de kwaliteit en door permanente scholing van haar leden.

HKZ

HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg: onafhankelijk en betrouwbaar. HKZ stelt kwaliteits- en veiligheidsnormen op voor ruim 30 branches in Zorg en Welzijn. Aan deze normen is het HKZ-keurmerk verbonden. Een organisatie met dit keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant principieel centraal en werkt voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening. Vitaalpunt is een HKZ-gecertificeerde geestelijke gezondheidszorg instelling.

Rodersana

Rodersana is een erkende verslavingszorginstelling waar kwaliteit, resultaat, vertrouwen en privacy centraal staan. Wij zijn er voor mensen die zich om uiteenlopende redenen niet prettig voelen bij de reguliere verslavingszorginstellingen. En bieden de beste behandeling aan cliënten met een verslaving in een omgeving van rust, absolute privacy en comfort. We beschikken over verschillende vestigingen verspreid over heel Nederland, zodat je altijd terecht kunt in een van onze panden bij jou in de buurt.

NOLK

NOLK is een netwerk van instellingen en professionals op het gebied van onvoldoende verklaarde lichamelijk klachten (OLK). Het bundelt de krachten zodat de kwaliteit van behandeling, scholing en onderzoek verbetert. Vitaalpunt is aangesloten bij NOLK.

PSYTREC

PSYTREC, het Psychotrauma Expertise Centrum B.V, is een door het ministerie van VWS erkende gespecialiseerde GGZ-instelling. PSYTREC richt zich exclusief op de behandeling van Posttraumatische Stressstoornis, oftewel PTSS. PTSS ontstaat als gevolg van traumatische gebeurtenissen waarbij er levensgevaar of ernstige verwonding dreigde of sprake was van seksueel misbruik. PSYTREC is met name gespecialiseerd in complexe PTSS. Dat is PTSS waarbij meerdere trauma’s een rol spelen.

Windesheim

Windesheim werkt als kennisinstelling aan kwalitatief hoger onderwijs, onderzoek en ondernemen. Met ruim 20.500 studenten, duizenden cursisten en 2.000 medewerkers in de vestigingsplaatsen Zwolle en Almere is Windesheim een van de grotere hbo-instellingen in Nederland. Vitaalpunt biedt studenten die de master Psychomotorische Therapie volgen de mogelijkheid hun onderzoek bij Vitaalpunt uit te voeren.

Zorgdomein

ZorgDomein wil de processen en de communicatie in de zorg verbeteren, binnen en tussen zorginstellingen en zorgverleners. We willen de gezondheidszorg transparanter maken, zodat vraag en aanbod beter op elkaar aansluiten. Bovenal willen we de kwaliteit van de patiëntenzorg verhogen. Wij doen dat met intelligente webbased oplossingen die het verschil maken en een toonbeeld zijn van innovatie in de zorg.

Stichting Kwaliteit in Basis GGZ

Stichting Kwaliteit in Basis GGZ gelooft dat de GGZ-zorg in Nederland van goed naar beter kan. We zijn ervan overtuigd dat we nooit klaar zijn met het werken aan ‘de juiste zorg op het juiste moment’ voor mensen met psychische klachten. Vitaalpunt voldoet aan alle normen van het keurmerk 2017.