Vaak beginnen klachten onschuldig en zonder dat je er veel erg in hebt. Meestal gaan ze vanzelf over. In sommige gevallen nemen de klachten echter niet af. De pijn in je hoofd houdt aan terwijl je juist meer probeerde te ontspannen. Je vermoeidheid lijkt juist toe te nemen nu je meer rust neemt. Of je wordt somber van het gevoel dat negatieve gedachten maar niet over gaan. Je kampt er al langer mee en het lijkt wel of niemand je kan helpen. Daardoor voel je je onmachtig. Toch wil je het er niet bij laten zitten.

Jouw gezondheid staat centraal
Wij helpen je graag verder. Omdat we jouw gezondheid centraal stellen, in plaats van de klacht, kijken wij breder en ervaren patiënten meer motivatie tijdens de behandeling, meer zelfredzaamheid en positieve gezondheid. Onze betrokken professionals werken samen in kleinschalige en multidisciplinaire teams, waar ieder zijn of haar eigen expertise heeft.

Lichaam én geest
Elke klacht heeft een lichamelijke en psychische kant. Daarom behandelen we lichaam én geest altijd samen. Het doel van de behandeling is te komen tot een zichtbare en tastbare verandering. Dit bestaat uit het verminderen van je klachten, maar kan ook bestaan uit het oppakken van activiteiten, het hervatten van werk of het verhogen van de kwaliteit van leven.  De behandeling is gericht op het vergroten van je ‘zelfredzaamheid’ en langdurige ‘gedragsverandering’. Je gaat dus zélf met je klacht aan de slag. We werken op een opbouwende, persoonlijke en frisse manier vanuit respect voor jou en het werk dat je verzet.

Veel voorkomende klachten
Hieronder volgt een overzicht van klachten die veel voorkomen. Heb je vragen of staat je klacht er niet tussen, neem contact met ons op.

  1. Depressie
  2. Angst, Paniek en Hyperventilatie
  3. Stress gerelateerde klachten
  4. Lichamelijk onvoldoende verklaarde klachten (SOLK)
  5. Posttraumatische Stress stoornis (PTSS)
  6. Piekeren
  7. Chronisch vermoeidheid syndroom (CVS)
  8. Prikkelbare darm syndroom (PDS)
  9. Fibromyalgie
  10. Chronische rug en nekklachten