Je bent zoveel meer dan je hoofd alleen

 In Leefstijl

Hoe we ons voelen wordt beïnvloed door wat en wanneer we eten, hoe we onze dag indelen, hoe we bewegen en hoe we slapen.

Wetenschappelijke onderzoek toont aan dat er een positief effect uitgaat van een gezonde leefstijl op je geestelijke gezondheid. 

Meer energie doet wonderen

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het verbeteren van je voedingspatroon en in beweging komen, ervoor zorgen dat je psychisch beter functioneert. En dit leidt weer tot positieve effecten: wanneer je psychisch beter in je vel zit, maak je gemakkelijker ‘gezonde keuzes’ in je vrije tijd en voeding. Je gaat bijvoorbeeld eerder even wandelen in plaats van op de bank hangen.

Immers: Wanneer er betere brandstof in de motor gaat, gaat de motor vanzelf beter lopen. Betere brandstof zorgt voor een hoger en constanter energiepeil. Andersom werkt het ook; wie letterlijk in beweging komt zal meer energie krijgen en eerder een maaltijd koken dan fastfood laten bezorgen. 

Je ziet nieuwe mogelijkheden

Hoe komt dat eigenlijk?

“Het blijkt dat meer energie en de juiste brandstof helpen het brein beter te functioneren waardoor er ruimte ontstaat voor meer realistische gedachten en het zien van mogelijkheden.”

Leren gaat dus beter als de basis in orde is. 

Die negatieve spiraal naar beneden kun je dus echt leren doorbreken door je leefstijl aan te passen. Belangrijk hierbij is om realistisch te zijn: Niet teveel in één keer willen. Zoals bijvoorbeeld bij diëten vaak gebeurt: je begint heel gedisciplineerd en je valt in het begin veel af. Maar na een tijdje blijkt dat je het strenge schema niet kan volhouden waardoor je toch weer terugvalt in je oude eetpatroon.  

Dat is zonde. Probeer dus realistische doelen te stellen wat betreft je leefstijl, het liefst doelen waarmee je de rest van je leven voort kan. Je begrijpt, dat vergt tijd en inspanning en is niet eenvoudig. Vaak hebben kleine aanpassingen die je in je dagelijkse routine inbouwt het meeste effect.

Leefstijltraining bij Vitaalpunt

Een gezonde leefstijl is goud waard vinden wij bij Vitaalpunt. Daarom bieden wij ook een leefstijltraining aan. Naast beweging en een stabiele psyche is een gezonde leefstijl onbetaalbaar.

De leefstijltraining richt op onderwerpen als ontspannen, slaap en voeding. 

We helpen je in de training je doelen realistisch te stellen en deze echt te integreren in je leven.

 

Recente Blog berichten

Schrijf een reactie