‘Ik heb over het muurtje leren gluren’

 In Gezondheid, Leefstijl, Patiënt verhalen

“What would you see, If you decided to look at life differently?”

It’s impossible, said pride

It’s risky, said experience

It’s pointless, says reason

Give it a try, whispered the heart

Dit is de tekst die ik gegeven heb bij mijn afscheid van Vitaalpunt. Na een forse buikoperatie en daardoor afscheid van de hoop ooit kinderen te krijgen, heb ik een ernstige depressie gekregen. Ik kon tijdelijk niet meer sporten, terwijl sport mij juist altijd op de rit heeft gehouden. Bij Vitaalpunt zijn ze samen met mij aan de slag gegaan. Ik heb het sporten langzaam maar zeker weer kunnen oppakken, ik heb medicatie gekregen, ik heb heel veel gesprekken gehad. Natuurlijk bleek dat die operatie niet de enige oorzaak was van de depressie, maar dat er zoveel méér speelde in mijn leven.

Maar waarom zou je op een andere manier naar gebeurtenissen gaan kijken? Anders omgaan met nare dingen die op je pad komen als dat is wat je al 44 jaar op een bepaalde manier hebt gedaan? Het is veilig om in je bekende patroon te blijven hangen. Om achter je muurtje te blijven zitten, afgeschermd van pijnlijke gevoelens.

Bij Vitaalpunt heb ik leren gluren over dat muurtje. Doodeng! Maar het bleek veel mooier te zijn aan die andere kant van de muur. De muur heb ik nog even laten staan. Hij is wel een heel stuk minder hoog geworden en er zitten groten gaten in. En ik gluur er steeds meer overheen.

Al 14 jaar heb ik de wens om ooit zelf psychiater te worden. Momenteel ben ik huisarts en het is oké. Het is een mooi vak. Waarom switchen als je tevreden bent en ook wel bang bent voor alle consequenties die zo’n enorme stap met zich meebrengt? Omdat er niets mooiers is dan je hart te volgen! Binnenkort ga ik starten met de opleiding om psychiater te worden.

De mensen bij Vitaalpunt hebben mij geholpen mijzelf serieus te nemen, meer van mijzelf te gaan houden en de moed te vinden mijn hart te volgen. Ik ga met opgeheven hoofd en enthousiasme mijn nieuwe toekomst tegemoet!

Dit stuk is geschreven door Karen, 45 jaar

Wil jij ook anders leren kijken naar jezelf en je leven? Neem dan contact met ons op. We luisteren graag naar jouw verhaal!

Recente Blog berichten

Schrijf een reactie