Online behandeling

Het is bij Vitaalpunt mogelijk om je behandeling (grotendeels) online te volgen. Dit houdt in dat jij en je behandelaar gebruik maken van ons eHealth programma Therapieland. Via dit programma heb je toegang tot behandelmodules met informatie  en oefeningen, je kunt berichten uitwisselen en je kunt beeldbellen. Uit onderzoek blijkt dat voor veel klachten een online behandeling net zo effectief is als een face to face behandeling.

Therapieland is een beveiligde omgeving waarbinnen jouw privacy gewaarborgd is.
Lees hier meer over een beeldbelgesprek voeren via Therapieland.

Jouw behandelaar zal met je bespreken welke vormen van contact mogelijk zijn binnen jouw behandeling en je kunt zelf aangeven waar je voorkeur naar uit gaat. In verband met het Corona virus maken we voorlopig veel gebruik van de online behandelmogelijkheden.

On te kunnen beeldbellen met je behandelaar krijg je bij aanvang van de afspraak een link toegestuurd door je behandelaar. Wanneer je op deze link klikt kom je in een videogesprek met je behandelaar. Je kunt de link openen op je computer of via je telefoon. In dat laatste geval moet je eerst de Blikbel App downloaden.

Bij een online behandeling zijn een aantal aandachtspunten van belang:

  • Zorg dat je 5 minuten voor aanvang van je behandeling klaar zit achter je computer.
  • De plaats waar je zit moet aan een aantal voorwaarden voldoen: je wordt niet gestoord, er is genoeg licht, je kunt rechtop zitten op een stoel en eventueel aantekeningen maken.
  • Zorg dat je een goede internetverbinding hebt (soms moet je hiervoor een netwerk kabel gebruiken).
  • Zorg dat je je telefoon bij de hand hebt,om met je behandelaar te kunnen bellen wanneer het geluid bij het beeldbellen niet optimaal werkt.
  • Doe met deze telefoon geen andere dingen tijdens je sessies, bijvoorbeeld whatsappen en zet je geluid uit.
  • Je kunt via Therapieland berichten sturen aan je behandelaar. Deze zal die niet altijd direct lezen ofwel direct kunnen beantwoorden. Als er dringende zaken zijn die je op korte termijn moet bespreken of als je een afspraak wilt wijzigen, neem dan contact op met ons secretariaat via nummer: 088-8720700.
  • Het is niet toegestaan om online sessies met je behandelaar op te nemen. Wanneer je wel video’s wilt maken van bijvoorbeeld een oefening, overleg dit dan vooraf met je behandelaar.