cognitieve_gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie bij Vitaalpunt

Cognitieve gedragstherapie is een samensmelting van twee vormen van psychotherapie: cognitieve therapie en gedragstherapie.

  • Bij cognitieve therapie ga je vooral uit van de invloed van wat je denkt op wat je voelt.
  • Gedragstherapie richt zich met name op het verband tussen wat je doet en wat je voelt.

Cognitieve gedragstherapie brengt die twee invalshoeken samen en pakt de gedragspatronen én de negatieve gedachten aan die de problemen in stand houden. Door anders te reageren veranderen je gevoel en je gedachten. Door je gedachten te veranderen wijzigen je gevoel en je gedrag.

Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van cognitieve gedragstherapie. Deze behandelmethode blijkt vaak een zeer effectieve psychotherapie te zijn.

Cognitieve gedragstherapie wordt veel gebruikt

In officiële richtlijnen is opgenomen dat cognitieve gedragstherapie de eerste keuze behandeling is bij angststoornissen, milde depressies, verslaving en impuls- en psychosomatische problemen (vermoeidheid, (hoofd)pijn, paniek, burn-out). De effecten van cognitieve gedragstherapie kunnen per persoon verschillen. Daarom zetten wij ook regelmatig andere behandelonderdelen in naast CGt.

Vitaalpunt zet CGt in bij onder andere angst, depressie, burn-out en SOLK klachten.

Meer weten? Zie www.vgct.nl

Neem contact met ons op

U kunt hier uw gegevens achterlaten. Vermeld ook uw telefoonnummer als u gebeld wilt worden. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. Vitaalpunt